Barcelona vervolgt schoonmaak: miskoop van 31 miljoen terug naar Portugal

Barcelona vervolgt schoonmaak: miskoop van 31 miljoen terug naar Portugal

13-07-2022 13:56
20

FC Barcelona zwaait Francisco Trincão uit. De Portugese vleugelaanvaller maakt op huurbasis de overstap naar Sporting Portugal, met optie tot koop.

Sporting huurt Trincão tot het einde van het seizoen van Barça. De Catalanen melden een optie tot koop, zonder in detail te treden. Volgens Spaanse media ligt het bedrag op tien miljoen euro en is de koopoptie verplicht. Ook zou er een terugkoopclausule zijn afgesproken, die drie jaar geldig blijft.

Trinçao maakte in 2020 voor liefst 31 miljoen euro de overstap van Sporting Braga naar Barcelona. Hij debuteerde onder Ronald Koeman in de Champions League-wedstrijd tegen Ferencvaros en kwam in totaal 42 keer in actie, maar wist geen blijvende indruk achter te laten. De aanvaller was goed voor drie goals en twee assists.

Vorig seizoen speelde Trincão op huurbasis voor Wolverhampton Wanderers. Hij is na Philippe Coutinho (Aston Villa), Rey Manaj (Watford), Adama Traoré (terug naar Wolves), Luuk de Jong (PSV), Dani Alves (nog niet bekend) en Clément Lenglet (Tottenham Hotspur) de zevende speler die Camp Nou deze zomer verlaat.