'15 miljoen voor Matvienko: opvallend dat Feyenoord nu uit zo'n vijver kan vissen'

'15 miljoen voor Matvienko: opvallend dat Feyenoord nu uit zo'n vijver kan vissen'

13-07-2022 16:03
104

Shakhtar Donetsk-verdediger Mykola Matvienko is inmiddels genoemd bij zowel Ajax als Feyenoord. Wie van de rivalen maakt de grootste kans op zijn handtekening? Dat wordt besproken in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast.

Feyenoord wil zijn defensie graag versterken met Matvienko, terwijl de linkspoot bij Ajax op de radar staat als opvolger van Lisandro Martínez. VP-redacteur Lars Teunissen ziet een nieuwe strijd ontstaan tussen de clubs uit Amsterdam en Rotterdam. "Het is een dure jongen: vijftien miljoen euro. Het is opvallend dat Feyenoord nu uit zo'n vijver kan vissen. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de verkoop van Malacia en Sinisterra."

Hoofdredacteur Dennie van Laar reageert op de woorden van zijn collega. "Ze hebben een aardige zak met geld ontvangen in Rotterdam. Wat ze daarvan mogen uitgeven is altijd lastig in te schatten. Feyenoord zit met een financiële achterstand, die ze nog steeds proberen recht te zetten. Maar er is nu zó veel geld ontvangen, dat er nu wel een aardig potje is."

"Matvienko lijkt me alleen wel echt hoog gegrepen voor Feyenoord: hij is echt een waardige kracht bij Shakhtar", gaat Van Laar verder. "En we weten allemaal dat Ajax financieel een stuk sterker staat dan Feyenoord."