Maduro over apart interview Roord: 'Dit houd je intern, alleen maar verliezers'

Maduro over apart interview Roord: 'Dit houd je intern, alleen maar verliezers'

13-07-2022 17:55
53

Op de dag van de EK-wedstrijd Nederland-Portugal is een opvallend interview van Oranje Leeuwin Jill Roord naar buiten gekomen. De speelster van VfL Wolfsburg liet zich in gesprek met De Volkskrant ontvallen dat bondscoach Mark Parsons nog 'aan het leren is': analist Hedwiges Maduro kijkt hier ook van op.

Volgens Roord zit her verschil tussen Parsons en voorganger Sarina Wiegman hem vooral in de besprekingen. "De eerste keer dat hij er was hebben we dat meteen aangegeven: dit duurt te lang. Nu zijn ze korter, maar soms denk ik: was hier een bespreking voor nodig en zo lang?" Maduro heeft het interview ook gelezen. "Ik moest er bijna om lachen natuurlijk, want je kan er heel veel uit halen. Je hebt eigenlijk alleen maar verliezers na dit artikel, want Parsons komt hier niet goed uit, maar de Oranje Leeuwinnen ook niet", laat hij weten bij de NOS. "Dan vraag ik me wel af: heeft de persvoorlichter dit gelezen of gecontroleerd? Of wist die er helemaal niet vanaf?"

Maduro vindt het niet verstandig dat Roord dit naar buiten heeft gebracht. "Dat heb je misschien een keer aan tafel verteld: nou, die besprekingen duren wel erg lang. Maar dat houd je onderling en dat houd je intern, moet je nooit naar buiten brengen", aldus de assistent-trainer van Almere City. "Stel je voor dat Frenkie de Jong dit over Louis van Gaal zegt: hij moet nog leren, de besprekingen zijn te lang. Dan staat het land op zijn kop. Ik denk dat die spelers niks te vertellen hebben, die moeten gewoon luisteren. Natuurlijk moet je als trainer luisteren naar je speelsters: ze hebben gelijk, het moet wat korter. Maar uiteindelijk bepaalt hij wat er gebeurt en zij moeten daarin mee."

Daarvan is echter geen sprake, concludeert Maduro. "Wat ik hieruit haal, is dat zij eigenlijk niet mee willen met hem", klinkt het, al sluit Maduro ook niet uit dat Roord geen kwaad in de zin had. "Dat hoop ik natuurlijk wel. Want als dit expres is geweest, dan is het eigenlijk wel een steek in de rug van de trainer. Dus ik denk dat zij dit niet zo bedoeld heeft, dat zij een beetje lacherig verteld heeft." Verslaggeefster Rivkah op 't Veld voegt toe dat het interview vóór het weekend al is afgenomen, toen de Oranje-selectie net naar Engeland was afgereisd.

De Oranje Leeuwinnen openden het EK zaterdag met een 1-1 tegen Zweden en treffen woensdagavond Portugal. De regerend Europees kampioen en de vervanger van het gediskwalificeerde Rusland trappen om 21.00 uur Nederlandse tijd af in Leigh.