Roord ontkent kwade opzet: 'Ik ben sarcastisch, totaal niet zo gemeend'

Roord ontkent kwade opzet: 'Ik ben sarcastisch, totaal niet zo gemeend'

14-07-2022 07:42 Laatste update: 07:58
23

Jill Roord noemt de nasleep van haar opmerkelijke interview in de Volkskrant over bondscoach Mark Parsons 'heisa om niks'. De uitspraken waren sarcastisch, zegt ze.

Roord vertelde te moeten wennen aan de stijl van de bondscoach, die geregeld lange besprekingen houdt en veel doorvraagt. "Hij gaat graag de diepte in en dan haakt bij ons 50 procent wel af", liet ze optekenen, om eraan toe te voegen dat Parsons het wel begint te leren. Dat kwam haar op forse kritiek van onder meer NOS-analisten Leonne Stentler en Hedwiges Maduro te staan. Stentler noemde het 'karaktermoord'.

Na het gewonnen groepsduel met Portugal (3-2) kreeg Roord, die de hele dag niets van de commotie had meegekregen, de kans om haar uitspraken uit te leggen. "In mijn beleving ben ik heel sarcastisch geweest", zei ze tegen ESPN. "We hadden het erover dat Mark heel graag praat en dat ik een spanningsboog heb van een minuut, Het ligt aan mij dat ik af en toe in slaap val, wat natuurljk ook niet zo is. Natuurlijk val ik niet in slaap, dat is sarcastisch."

"Ik weet zelf hoe het echt zit en dat ik het totaal niet heb gemeend", aldus Roord. "Volgens mij wordt er heisa gemaakt om niks." Parsons sprak haar ook niet aan op het veelbesproken interview. "Nee, nog niet in ieder geval."