'Iedereen denkt dat het om geld ging, maar Liverpool waardeerde me meer dan Ajax'

'Iedereen denkt dat het om geld ging, maar Liverpool waardeerde me meer dan Ajax'

15-07-2022 10:52
163

Ki-Jana Hoever zit op zijn plek bij PSV. De rechtsback wordt dit seizoen verhuurd door Wolverhampton Wanderers en speelde daarvoor bij Liverpool. In gesprek met ESPN blik hij terug op zijn vroege overstap naar Engeland.

Hoever verruilde in 2018 de jeugdopleiding van Ajax voor die van Liverpool. "Liverpool kwam in mijn ogen met het beste plan", zegt hij. De twintigjarige verdediger kende een moeilijke tijd bij The Reds, maar heeft geen spijt van zijn transfer. "Iedereen denkt dat het om het geld ging, maar ik had het gevoel dat ze me in Liverpool meer waardeerden dan bij Ajax in die tijd."

Dat Hoever nu bij PSV speelt, is voor een groot deel te danken aan Ruud van Nistelrooij. "Het maakt gewoon indruk als Ruud van Nistelrooij je wil hebben", verklaart hij. "De manier waarop hij over voetbal praat sprak me aan, maar ook de doelstellingen die hij voor komend seizoen heeft gesteld." Hoever is door PSV gehaald als rechtervleugelverdediger. Op die positie moet hij de concurrentie aangaan met Phillipp Mwene en Jordan Teze, die ook als centrumverdediger uit de voeten kan.