Go Ahead Eagles haalt IJslands international als tiende nieuwkomer

Go Ahead Eagles haalt IJslands international als tiende nieuwkomer

15-07-2022 15:31 Laatste update: 16:34
6

Go Ahead Eagles heeft een enkelvoudig international van IJsland gecontracteerd. De 23-jarige middenvelder Willum Thór Willumsson verruilt BATE Borisov voor De Adelaarshorst.

Willumsson speelde in januari 2019, tegen Estland, zijn enige interland voor IJsland tot dusver en vertrok kort daarna naar Belarus. Na 79 wedstrijden, veertien goals en acht assists in dienst van BATE maakt hij nu de overstap naar Deventer. Daar is hij na Bobby Adekanye, Jamal Amofa, Xander Blomme, Rashaan Fernandes, José Fontán, Jeffrey de Lange, Enric Llansana, Jahnoah Markelo en Finn Stokkers de tiende nieuwkomer.

"De eerste keer dat ik van Go Ahead Eagles hoorde? Dat was een paar jaar geleden toen ik Football Manager speelde. Go Ahead Eagles is namelijk een vrij opvallende naam voor een Nederlandse club, haha", reageert Willumsson op de clubsite. "Nederland heeft een grote traditie als het om voetbal gaat en ik houd van de manier waarop er wordt gespeeld. De Nederlandse voetbalstijl past bij mij en is heel anders dan in IJsland en Wit-Rusland, waar het vooral op tactiek, verdedigen en fysieke strijd aankomt."

Technisch directeur Paul Bosvelt is blij met de komst van Willumsson. "De wil van Willum zelf om bij ons te komen spelen, was daarbij een belangrijke factor", stelt hij. "Willum is een linksbenige middenvelder die door zijn tactische inzicht en passing voor creativiteit kan zorgen. Hij heeft daarnaast een groot loopvermogen."