Ten Hag laat Nederlands trio invallen en wint weer met Manchester United

15-07-2022 14:02 Laatste update: 14:07
57

Erik ten Hag heeft ook het tweede oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten. Manchester United kwam tegen Melbourne Victory op achterstand, maar trok de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe: 4-1.

Na de klinkende zege op Liverpool (4-0) vloog Manchester United van Thailand naar Australié voor het tweede deal van de pre-season tour. Daar stond vrijdag een oefenduel met Melbourne Victory op het programma. Tyrell Malacia, Donny van de Beek en Tahith Chong begonnen wederom op de bank.

Binnen vijf minuten was het verdedigingsduo Harry Maguire-Victor Lindelöf geklopt: een Australische counter kwam uit bij Chris Ikonomidis, die niet faalde. United zette daar kansen voor Scott McTominay en Bruno Fernandes tegenover.

Op het moment dat de ploeg van Ten Hag met een achterstand te rust leek in te gaan, kwam United ineens los. Eerst tekende McTominay voor de gelijkmaker en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Anthony Martial er ook nog 1-2 van. De Fransman was tegen Liverpool ook al trefzeker.

In de rust mochten Malacia, Van de Beek en Chong invallen en nam United definitief afstand door twee keer te scoren. Marcus Rashford verschafte zijn ploeg wat ademruimte door de 1-3 te maken, waarna Melbourne-speler Edmond Lupancu met een eigen goal voor de eindstand zorgde. Daar ging een goede actie van Chong aan vooraf.