Ten Hag ziet 'goede speler' op trainingskamp Manchester United: Het is aan hem

Ten Hag ziet 'goede speler' op trainingskamp Manchester United: "Het is aan hem"

15-07-2022 16:23
22

Erik ten Hag is lovend over Anthony Martial. De Franse aanvaller, teruggekeerd van een huurperiode bij Sevilla, was na zijn goal tegen Liverpool (4-0) ook drie dagen later trefzeker tegen Melbourne Victory (4-1).

Ten Hag constateert dat Martial zijn kans aan het grijpen is. "Als hij de juiste focus en motivatie heeft, en hij werkt hard, dan volgen de doelpunten vanzelf, want hij is een goede speler. Het is aan hem", zegt de United-manager vanuit Australië tegen MUTV.

In de tweede helft kregen de meer jeugdige spelers een kans. De 22-jarige Nederlander Tahith Chong liet zich zien door de laatste goal in te leiden. Ten Hag: "Ik wil een indruk krijgen van al mijn spelers en wil ze de kans geven om te laten zien wat ze kunnen. We willen zien of ze hun bijdrage kunnen leveren aan Man United, of dat een verhuur misschien beter is. Er zijn ook andere opties."

Wel hoopt Ten Hag snel over nieuwe spelers te kunnen beschikken. Lisandro Martínez staat op het punt om voor 55 miljoen euro over te komen van Ajax, terwijl Tyrell Malacia al werd opgepikt bij Feyenoord. "Het is goed dat we talenten hebben, maar we hebben versterking nodig", zegt Ten Hag.