Kudus voorkomt nederlaag Ajax na officieus debuut van Wijndal en Bergwijn

15-07-2022 17:19
191

Ajax staat na vier oefenwedstrijden op twee zeges en één nederlaag en één gelijkspel. KAS Eupen, de nummer vijftien van het vorige Jupiler Pro League-seizoen, leek vrijdagmiddag met 0-1 te sterk te zijn, maar Mohammed Kudus maakte er op De Toekomst een 1-1 gelijkspel van.

Trainer Alfred Schreuder liet Owen Wijndal en Steven Bergwijn hun officieuze debuut maken, maar kon geen beroep doen op Mohamed Ihattaren. In de eerste helft gebeurde niet veel: Wijndal, Dusan Tadic en Steven Berghuis kregen wat kansjes, maar Ajax kon de organisatie van de Belgen nauwelijks ontregelen.

In de tweede helft speelde Ajax met zeven nieuwe namen en liep Eupen al snel uit naar een 0-1 voorsprong. Nicolás Tagliafico hief buitenspel op, Smail Prevljak kon op Jay Gorter af en tikte de bal over de doelman heen. Ajax reageerde met een schot van invaller Kudus, dat tegen de paal belandde. De Ghanees had tien minuten voor tijd alsnog succes en schoot na een vlotte aanval op aangeven van Tagliafico de 1-1 binnen.

Ajax speelt later in deze voorbereiding nog tegen Red Bull Salzburg, Eintracht Frankfurt en Shakhtar Donetsk, voordat het echte werk begint. PSV is op 30 juli de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.