Oude bekende Nieuwkoop luidt duidelijke nederlaag in marathonpartij Feyenoord in

16-07-2022 16:26 Laatste update: 16:30
148

Feyenoord heeft andermaal een duidelijke nederlaag in zijn voorbereidingscampagne moeten incasseren. De Rotterdammers lieten proefspeler Jean-Paul Boëtius zijn officieuze rentree maken en gingen tegen Union Saint-Gilloise met 0-4 onderuit.

Feyenoord speelde op Varkenoord drie kwarten van dertig minuten tegen de Belgische club, die vorig seizoen als promovendus bijna kampioen werd. Het verschil werd gemaakt in het tweede kwart, door een aantal spelers met een verleden in Nederland. Uitgerekend ex-Feyenoorder Bart Nieuwkoop opende de score, op aangeven van Dennis Eckert (ex-Excelsior). Diezelfde Eckert maakte er ook 0-2 van.

In het derde kwart voerde Feyenoord de nodige wissels door en mocht dus ook Boëtius zijn minuten maken. Een andere invaller, Mark Diemers, veroorzaakte een strafschop met een overtreding op Dante Vanzeir. Teddy Teuma legde vanaf elf meter aan, maar doelman Thijs Jansen stopte de penalty.

Boëtius ging weer naar de kant bij aanvang van het derde kwart, waarin nog twee keer werd gescoord. Ross Sykes frommelde de 0-3 binnen en Ilyes Ziani bepaalde de eindstand in Rotterdam op 0-4. Jansen voorkwam in de absolute slotfase echter dat de schade nóg groter wordt.

Union begint op zaterdag 23 juli alweer aan het nieuwe seizoen. Feyenoord heeft na de 0-7 tegen FC Kopenhagen en de 1-2 zege op Red Bull Salzburg ook zijn derde oefenduel achter de rug. Olympique Lyon en NAC Breda zijn de laatste tegenstanders van het voorseizoen, voordat het Eredivisie-seizoen op 7 augustus wordt afgetrapt tegen Vitesse.