Domper voor sc Heerenveen: Blackpool troeft Friezen af op transfermarkt

Domper voor sc Heerenveen: Blackpool troeft Friezen af op transfermarkt

16-07-2022 20:25
23

Lewis Fiorini keert toch niet terug op de Nederlandse velden. SC Heerenveen was druk bezig met de komst van de Schotse jeugdinternational, die echter heeft gekozen voor een tijdelijke transfer naar Championship-club Blackpool.

Fiorini staat onder contract bij Manchester City en wordt voor de derde keer verhuurd: vorig seizoen kwam hij uit voor Lincoln City in de League One, daarvoor speelde hij bij NAC Breda. Het Abe Lenstra Stadion leek zijn volgende station te worden, maar Heerenveen grijpt dus mis.

Fiorini bevestigt dat hij meer opties had. "Maar Blackpool is precies waar ik naar zocht, zeker omdat ik al samen heb gewerkt met de gaffer", doelt hij op manager Michael Appleton, die deze zomer over is gekomen van Lincoln City. "Ik hoop garant te staan voor doelpunten en assists en ik wil mezelf bewijzen op een hoger niveau, in het Championship."

Heerenveen kan verder zoeken naar een nieuwe middenvelder. Thom Haye, Tibor Halilovic, Anas Tahiri, Rami Al Hajj en de jonge Djenahro Nunumete zijn in feite de enige opties.