'Ajax in de markt voor Pools toptalent, ook Schalke en Dortmund geïnteresseerd'

'Ajax in de markt voor Pools toptalent, ook Schalke en Dortmund geïnteresseerd'

17-07-2022 11:24 Laatste update: 15:39
115

Ajax presenteert de ene na de andere grote aankoop, maar ook het oog voor jong talent is de landskampioen niet verloren. BILD meldt dat de zeventienjarige Antoni Kozubal op de radar van de Amsterdammers is verschenen.

Kozubal staat momenteel onder contract bij het Lech Poznan van John van den Brom, waarvoor hij tot op heden vijf keer in actie kwam. In die vijf duels scoorde de Poolse middenvelder één keer en gaf hij één assist. Het talent kwam de laatste jaren vooral in actie in de Centrale Jeugdliga in Pilen en het reserve-elftal van Lech Poznan. Ook werd de controleur een halfjaar verhuurd aan Gronik Polkowice, dat op het tweede niveau van Polen acteert. Kozubal doorliep daarnaast alle Poolse jeugdselecties.

Ajax kan wel rekenen op de nodige concurrentie voor Kozubal. Volgens BILD zitten ook Schalke 04 en diens aartsrivaal Borussia Dortmund op het vinkentouw voor de middenvelder. Mochten de Amsterdammers de Pool daadwerkelijk willen overnemen, dan dient er wel een transfersom te worden betaald. Kozubal heeft namelijk nog een contract tot medio 2024 bij Poznan.

Na Steven Bergwijn, Owen Wijndal en hoogstwaarschijnlijk Calvin Bassey en Brian Brobbey zou Kozubal de vijfde aanwinst voor Ajax kunnen worden. Mocht de middenvelder komen, dan wordt hij in tegenstelling tot de eerste vier gehaald voor de jeugd.