In kannen en kruiken: PSV lost defensieve problemen op met Branthwaite

In kannen en kruiken: PSV lost defensieve problemen op met Branthwaite

17-07-2022 15:02 Laatste update: 15:17
120

PSV heeft de defensie versterkt met Jarred Branthwaite. De linksbenige centrale verdediger komt op huurbasis over van Everton. 

De twintigjarige Branthwaite wordt voor één seizoen gehuurd van Everton. De jeugdinternational sluit na het weekend al aan bij de Eindhovenaren. "Omdat Olivier Boscagli minimaal tot de winterstop niet in actie kan komen, wilden we een linksbenige centrale verdediger met kwaliteit op huurbasis aan de selectie toevoegen. Jarrad voldoet aan al die eisen", aldus John de Jong op de clubsite. "Het is een speler met veel lengte en hij is fysiek sterk. Hij heeft opbouwende kwaliteiten en is goed bij een-op-eensituaties. Het is een voordeel dat Marcel (Brands, red.) Jarrad goed kent uit zijn periode bij Everton. Daarom wisten we dat het mogelijk was om hem een seizoen te huren."

Branthwaite is een jeugdproduct van Carlisle United en maakte in 2020 de overstap naar The Toffees. In 2021 werd de verdediger verhuurd aan Blackburn Rovers, waarvoor hij tien keer in actie kwam. Het afgelopen seizoen speelde Branthwaite voor Everton. Tot op heden kwam de lange linkspoot dertien keer in actie voor de Premier League-club.

Na Luuk de Jong, Xavi Simons, Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever en Guus Til is Branthwaite de zevende aanwinst van PSV dit seizoen. Naar verwachting komt ook de Braziliaan Savinho daar nog bij.