Jans ziet Twente-uitblinker: 'Als aanvaller niet alleen keffen, maar ook bijten'

Jans ziet Twente-uitblinker: 'Als aanvaller niet alleen keffen, maar ook bijten'

18-07-2022 11:50
8

FC Twente speelde zaterdag in de voorbereiding met 3-3 gelijk tegen Werder Bremen en Denilho Cleonise maakte de nodige indruk. De aanvaller viel op aan de rechterflank, ook bij zijn trainer Ron Jans.

"Denilho viel tegen Bremen op met een aantal erg goede acties", vertelt Jans tegenover Tubantia. Met een goal tegen de Duitse club voegde Cleonise meer rendement toe aan zijn spel, iets dat de Nederlander volgens Jans nog moet verbeteren. "Als je alleen maar keft en blaft en niet bijt, dan ben je ook niet gevaarlijk. Als aanvaller moet je soms meteen kunnen beslissen, maar bij hem is het net of hij denkt: moet de bal nu in de lange of korte hoek? En dan ben je vaak net te laat."

Wedden

Meer odds

Cleonise kan ook uit de voeten als linksbuiten, waar hij op dit moment alleen concurreert met Virgil Misidjan. Jans sluit ook niet uit dat er nog een nieuwe aanvaller voor de linkerkant wordt gehaald. "We zijn aan het zoeken voor een alternatief voor als Misidjan niet speelt", laat Jans weten. "Dit is in onze selectie lastig op te vangen, dus of er een linkerspits bijkomt ligt eraan of degene die wij willen betaalbaar is en wil komen."

De twintigjarige Cleonise werd opgeleid door Ajax. Twente nam hem vorig jaar over van Genoa, nadat hij een goede proefperiode had gedraaid in Enschede. De geboren Amsterdammer maakte bij de Italianen nooit zijn debuut voor de hoofdmacht. In het verleden speelde Cleonise ook nog een jaar in de jeugd van AZ.