Dost overwoog te stoppen na mislukte Ajax-transfer: 'Mijn hele wereld stortte in'

Dost overwoog te stoppen na mislukte Ajax-transfer: 'Mijn hele wereld stortte in'

18-07-2022 13:45 Laatste update: 13:53
79

Bas Dost heeft regelmatig overwogen te stoppen. Na zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen kon hij naar Ajax, maar kwam zijn droomtransfer niet van de grond. Dat hakte erin bij de nieuwe spits van FC Utrecht.

"De laatste keer dat ik dat had was in mijn eerste seizoen bij Heerenveen", vertelt Dost aan ESPN over zijn gedachten om te stoppen. "Toen ketste een transfer naar Ajax af en toen stortte voor mijn gevoel de hele wereld in. Als jonge jongen denk je dan dat je hele leven voorbij is. Maar ik heb inmiddels een zoon op de wereld gezet en dan besef je dat er andere dingen bestaan die nog veel belangrijker zijn."

Dost gaat komend seizoen zijn doelpunten maken voor FC Utrecht. Met een contract voor een jaar houdt de spits nog wel een slag om de arm. "Dat is bewust ja, anders had ik er wel een contract voor drie jaar uit proberen te trekken", vertelt Dost. "Ik wil eerst zien hoe het hier gaat. Ik ben ervan overtuigd dat het kan werken, maar dat wil ik eerst voor elkaar zien te krijgen. Als dat zo is, dan zie ik niet in waarom ik hier niet langer zou kunnen blijven."