Ten Hag reageert voor het eerst op komst van 'geweldige' Eriksen

Ten Hag reageert voor het eerst op komst van 'geweldige' Eriksen

18-07-2022 14:35
22

Erik ten Hag heeft voor het eerst uitgelegd waarom hij Christian Eriksen koste wat kost naar Manchester United wilde halen. Volgens Ten Hag voegt de dertigjarige Deen zowel op als naast het veld ontzettend veel toe aan de selectie.

In een interview op de clubkanalen komt Ten Hag complimenten tekort voor Eriksen. "Hij is een ervaren speler. Hij speelde in Italië en in Nederland bij Ajax. Ook heeft hij de nodige Premier League-ervaring", aldus de United-manager.

Ook op voetbalinhoudelijk vlak is Ten Hag verheugd over de komst van Eriksen, die afgelopen seizoen bij Brentford zijn comeback maakte nadat hij op EK vorig jaar een hartstilstand kreeg. "Het is geweldig dat we hem nu binnen hebben. Hij is een geweldig speler en fans zullen van hem gaan genieten. Onze aanvallers zullen ook blij zijn met zo'n creatieveling op het veld. Hij heeft altijd goede ideeën."

Ook Eriksen kijkt uit naar de samenwerking met Ten Hag. Zo gaf hij onlangs aan de club aan onder de indruk te zijn van zijn nieuwe trainer. "Ik heb met hem gesproken en meer geleerd over zijn visie en de manier waarop hij wil spelen. Daardoor heb ik nog meer zin in de toekomst."