Ten Hag zoekt op Nederlandse markt: 'Ook graag Engelsen, maar die zijn duur'

Ten Hag zoekt op Nederlandse markt: 'Ook graag Engelsen, maar die zijn duur'

19-07-2022 06:58
74

Manchester United-manager Erik ten Hag richt zich nadrukkelijk op de Nederlandse markt: met Tyrell Malacia en Lisandro Martínez zijn er al twee spelers overgekomen uit de Eredivisie, terwijl ook Christian Eriksen en toptarget Frenkie de Jong in Nederland groot zijn geworden. Volgens Ten Hag zijn Engelse spelers simpelweg te duur.

Doordat alle clubs in de Premier League moeten voldoen aan de homegrown player-regel, is de waarde van spelers op de binnenlandse markt flink gestegen. "Of het een bewuste strategie is om voor spelers met een achtergrond in Nederland te gaan? Nee, ik zou ook graag Engelse spelers halen. Want er is uiteindelijk één criteria en dat is kwaliteit, in combinatie met de prijs. Maar het lijkt erop dat Engelse spelers vrij duur zijn", aldus Ten Hag in gesprek met de Engelse pers, geciteerd door The Manchester Evening News.

De Engelse journalisten hebben wel gemerkt dat Ten Hag een flinke vinger in de pap heeft in het transferbeleid. De manager benadrukt echter dat hij prettig samenwerkt met de clubleiding. "Ik heb goed contact met John Murtough, net als met Richard Arnold", doelt hij op de sportief directeur en de CEO. "Daar voel ik me comfortabel bij."