Martens: 'Dit is geen FC Barcelona, duidelijk dat ik hoger op het veld de bal wil'

Martens: 'Dit is geen FC Barcelona, duidelijk dat ik hoger op het veld de bal wil'

19-07-2022 07:44
61

Lieke Martens maakt op clubniveau furore bij FC Barcelona en heeft een toptransfer naar Paris Saint-Germain beklonken, maar komt tijdens het EK in Engeland nog niet uit de verf bij de Oranje Leeuwinnen. De linksbuiten beaamt dit, maar wijst ook naar de verschillen tussen de nationale ploeg en haar club.

Martens, in 2017 nog verkozen tot beste speelster in Europa, werd tijdens het EK tegen Portugal en Zwitserland voortijdig gewisseld. "Ik ben heel kritisch op mezelf en er moet meer gebracht worden. Er wordt heel kritisch naar mij gekeken en dat is ook goed, daar heb ik zelf voor gezorgd", wordt ze geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik denk wel dat als het team het beter doet, je ook een betere Lieke Martens ziet."

De linksbuiten benadrukt namelijk dat haar rol anders is dan in Catalonië. "Dit is geen FC Barcelona. Hier staan we lager op het veld, moet ik harder werken, ook verdedigend. Ik word gevraagd mijn back niet te laten lopen en daar gaat veel energie naartoe." Dat doet Martens ook plichtsgetrouw. "Maar het is duidelijk dat ik liever in het laatste gedeelte van het veld aan de bal wil komen in plaats van rond de middenlijn. Daarom ben ik aanvaller geworden, toch? Anders zou ik wel linksback zijn."

Oranje bereidt zich in de tussentijd op de knock-outfase van het EK. De regerend Europees kampioen werd achter Zweden tweede in de poulefase en stuit zaterdagavond op Frankrijk.