'Cavani gaat in vierde topcompetitie spelen: La Liga-debuut op 35-jarige leeftijd'

'Cavani gaat in vierde topcompetitie spelen: La Liga-debuut op 35-jarige leeftijd'

19-07-2022 13:26
15

Edinson Cavani heeft er nog geen genoeg van en gaat voor een nieuw avontuur in een volgende topcompetitie. Na de Serie A, de Ligue 1 en de Premier League moet nu de Primera División volgen: Villarreal wil El Matador inlijven.

Cavani speelde in de voorbije twee seizoenen voor Manchester United en is nu transfervrij. Unai Emery, zijn oude trainer bij Paris Saint-Germain, wil hem nu naar Villarreal halen, meldt Marca. De 35-jarige Uruguayaan zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met El Submarino Amarillo, maar zit nog even in de wachtkamer. Pas als Villarreal, zaterdag nog oefentegenstander van PSV, Paco Alcácer heeft verkocht – hoogstwaarschijnlijk aan Celta de Vigo – krijgt Cavani groen licht om in El Madrigal te tekenen.

De spits kwam in 2007 naar Europa en groeide uit tot een erkend scherpschutter, bij Palermo, Napoli, Paris Saint-Germain en Manchester United. In het seizoen 2012/2013 werd hij topscorer van Italië, vier en vijf jaar later pakte hij ook twee topscorerstitels in de Ligue 1.