Transfer oude bekende Thorsby levert Heerenveen geldbedrag op

Transfer oude bekende Thorsby levert Heerenveen geldbedrag op

19-07-2022 14:27 Laatste update: 15:31
12

Morten Thorsby heeft voor enkele miljoenen euro's de overstap van Sampdoria naar 1. FC Union Berlin gemaakt. Ook sc Heerenveen, de oude club van de Noorse middenvelder, heeft recht op een deel van de transfersom.

Union Berlin betaalt 3,5 miljoen euro voor Thorsby, die in drie seizoenen Serie A bij Sampdoria tot 92 competitieduels kwam. Voordat de Noorse international vertrok naar Italië, speelde hij liefst vijf seizoenen voor Heerenveen.

Voor de Friezen is de transfer van Thorsby een opsteker. Drie jaar nadat Thorsby in 2019 transfervrij de deur uitliep, ontvangt de club nu alsnog een geldbedrag. Het gaat om een solidariteitsbijdrage, bestaande uit ongeveer 90.000 euro. Technisch manager Ferry de Haan is blij met het extra centje. "Het is geen enorm bedrag, maar dat maakt ook niet uit. Het is altijd mooi meegenomen", aldus De Haan tegenover de Leeuwarder Courant.

Het is niet voor het eerst dat Heerenveen geld kan bijschrijven na een transfer van een oudgediende. Ook de transfers van Jens Odgaard (AZ), Sven Botman (Newcastle United) en Michel Vlap (FC Twente) spekten de Friese kas.