Schreuder wil 'minimaal drie tot vijf versterkingen': 'Ajax is er zeker mee bezig'

Schreuder wil 'minimaal drie tot vijf versterkingen': 'Ajax is er zeker mee bezig'

19-07-2022 22:12 Laatste update: 22:17
251

Ajax haalde Steven Bergwijn en Owen Wijndal al naar Amsterdam, maar dat is niet genoeg voor Alfred Schreuder. De trainer hoopt nog drie tot vijf versterkingen te kunnen verwelkomen bij de landskampioen.

Schreuder wil zo snel mogelijk aan de slag met de mogelijke nieuwe aanwinsten en hoopt ze daarom tijdens het trainingskamp in Oostenrijk in actie te kunnen zien. De versterkingen waarop Schreuder doelt, worden niet voor het middenveld gehaald. "Daar kijken we niet als eerste naar, als er niets gebeurt", aldus de trainer, geciteerd door Voetbal International.

Op andere posities verwacht de oefenmeester nog wel een aantal transfers. "De club is er zeker mee bezig en dat is ook hard nodig. We moeten minimaal drie tot vijf versterkingen krijgen. Het zou mooi zijn om ze hier in Oostenrijk al te verwelkomen."

Ajax lijkt in ieder geval dicht bij de komst van een drietal spelers. Brian Brobbey maakt zich op voor een razendsnelle terugkeer op het oude nest. De spits wordt hoogstwaarschijnlijk overgenomen van RB Leipzig. Rangers FC-verdediger Calvin Bassey moet de opvolger worden van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. Tot slot moet ook Fransisco Conceição naar Amsterdam komen. De Portugese rechtsbuiten wordt voor een gelimiteerd van vijf miljoen overgenomen van FC Porto.