Martens valt weg bij Oranje: 'Ik kijk tegen haar op, niet bezig met haar plekje'

Martens valt weg bij Oranje: 'Ik kijk tegen haar op, niet bezig met haar plekje'

20-07-2022 07:05
20

Lieke Martens heeft de EK-selectie van het Nederlands elftal plotseling moeten verlaten, nu lonkt een kans voor Esmee Brugts in de kwartfinalewedstrijd tegen Frankrijk. Deze dient zich veel eerder aan dan de achttienjarige aanvaller van PSV had verwacht.

Brugts maakte in februari haar interlanddebuut en viel tijdens de EK-wedstrijden tegen Portugal en Zwitserland al in voor Martens. Dinsdag werd duidelijk dat de Limburgse kampt met een voetblessure en niet meer in actie zal komen in Engeland. "Ik kijk nog steeds op tegen Lieke. Ik vind haar ontzettend belangrijk voor dit team", wordt Brugts geciteerd door De Telegraaf. "Ik ben helemaal niet bezig met haar basisplek over te nemen."

De PSV-speelster wordt later deze maand negentien en mag zich daarvoor dus nog laten zien tegen toernooifavoriet Frankrijk. Brugts voelde zich juist prettig bij haar rol in de luwte. "Ik geniet ervan dat er niet zoveel druk op mij ligt als bij PSV. Ik merk dat ik daardoor rustiger in mijn hoofd ben en meer vrijheid heb om de dingen te doen waar ik goed in ben."

Oranje speelt zaterdag om 21.00 uur Nederlandse tijd in Rotherham. Duitsland en Oostenrijk zijn de potentiële tegenstanders in de halve finale.