'Guth to see you here': Fortuna heeft centraal duo voor komend seizoen bij elkaar

'Guth to see you here': Fortuna heeft centraal duo voor komend seizoen bij elkaar

21-07-2022 19:08
12

Rodrigo Guth is binnen bij Fortuna Sittard. De centrale verdediger kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor NEC en verruilt Atalanta Bergamo nu definitief voor de Limburgers.

NEC had graag langer met hem door gewild, maar kon de geboren Braziliaan met Duitse wortels niet betalen. Fortuna Sittard slaat nu toe en legt hem voor vijf seizoenen vast. "Ik ben enorm blij dat ik mijn carrière in Nederland voort kan zetten. Mijn periode in Nijmegen is mij goed bevallen en ik kijk uit naar mijn volgende hoofdstuk in de Eredivisie. Ik wil Fortuna Sittard bedanken voor het vertrouwen en kan niet wachten om op het veld te staan", vertelt hij via de Fortuna-kanalen.

Wedden

Meer odds

Guth moet samen met Dimitrios Siovas het centrale duo voor komend seizoen gaan vormen, laat technisch manager Sjoerd Ars weten. "Rodrigo is een speler die uitstekend in het profiel past dat we vooraf hadden geschetst. We zien hem als een moderne, complete verdediger, die samen met Siovas een fantastisch duo gaat vormen. Ons vertrouwen in Rodrigo blijkt wel uit het vijfjarige contract, we gaan veel plezier aan hem beleven."

Met Guth heeft Fortuna zijn zesde aanwinst van deze opvallende transferzomer binnen. Iñigo Córdoba, die vorig seizoen furore maakte bij Go Ahead Eagles, moet de volgende worden.