LIVE-discussie: keeperswissel bij AZ, één nieuweling bij start Europese avontuur

21 juli 2022 om 19:22

AZ begint als eerste Nederlandse club officieel aan het seizoen en heeft zijn opstelling voor de Conference League-wedstrijd tegen Tuzla City bekendgemaakt. Trainer Pascal Jansen kiest voor een keeperswissel en speelt met één nieuweling.

Peter Vindahl kwam vorig seizoen voor 1,8 miljoen euro over van FC Nordsjaelland en werd direct eerste keeper, maar maakte geen onuitwisbare indruk. Jansen zinspeelde al op een basisplek voor concurrent Hobie Verhulst. "We nemen de trainingssituatie ook mee. Hobie heeft vanaf het begin van de voorbereiding echt hele goede dingen laten zien. Peter heeft iets meer referentie nu hij hier al een seizoen speelt en traint. Dat neem je allemaal mee in de beoordeling", liet hij zondag weten.

De van Sassuolo overgekomen Jens Odgaard – vorig seizoen uitkomend voor RKC Waalwijk – start ook. Mees de Wit en Mayckel Lahdo werden opgepikt bij PEC Zwolle en Hammarby, maar starten niet. Dat geldt opmerkelijk genoeg ook voor Fredrik Midtsjö, al jarenlang de motor op het Alkmaarse middenveld. De door FC Twente begeerde Tijjani Reijnders speelt op de plek van de Noor. Smaakmaker Jesper Karlsson is nog geblesseerd.

AZ start in de tweede voorronde tegen de Bosnische tegenstander. Het Schotse Dundee United is de eventuele tegenstander in de volgende voorronde.

De opstelling van AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Clasie, Dani de Wit, Reijnders; Odgaard, Pavlidis, Evjen.