Debutanten Van Bommel en Janssen vinden geen antwoord op Kosovaars catenaccio

21-07-2022 20:53 Laatste update: 20:56
106

Het officiële debuut van Mark van Bommel en Vincent Janssen bij Royal Antwerp FC is tamelijk teleurstellend verlopen. FC Drita uit Kosovo verliet de Bosuil donderdagavond met een 0-0 gelijkspel in de tweede Conference League-voorrondes.

Van Bommel ruimde tegen FC Drita – vorig jaar rond deze tijd Conference League-tegenstander van Feyenoord – een basisplek in voor Janssen en topaankoop Toby Alderweireld. Drita betrok direct de verdedigende stellingen en de ploeg van Van Bommel moest een opening zien te forceren. Echt grote kansen waren er tegen de stugge Kosovaren echter niet en de ruststand bleef dan ook 0-0.

Ook in de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar een doelpunt, maar pas in het slotkwartier kwam er gevaar van Antwerp. Birger Verstraete en Manuel Benson (ex-PEC Zwolle) lieten na om te scoren. Tien minuten voor tijd kreeg Pieter Gerkens dé mogelijkheid om de 1-0 te maken, maar zijn poging werd knap gepakt door Faton Maloku, de doelman van Drita. De gasten kregen daarmee waarvoor ze naar The Great Old waren gekomen: een puntje.

Antwerp speelt zeven dagen na de heenwedstrijd de return in Kosovo. Tussendoor wacht de eerste Jupiler Pro League-wedstrijd, tegen het KV Mechelen van Danny Buijs.