Duitsland bereikt halve finale EK na spektakelstuk tegen Oostenrijk

Duitsland bereikt halve finale EK na spektakelstuk tegen Oostenrijk

21-07-2022 22:58 Laatste update: 23:30
22

Duitsland heeft donderdagavond de halve finale van het EK Vrouwen bereikt ten koste van Oostenrijk. Duitsland was de favoriet, maar had het lastig tegen de Oostenrijkers en stapte uiteindelijk met een 2-0 overwinning van het veld. 

Oostenrijk begon brutaal aan de kwartfinale en Marina Georgieva trof de paal met een kopbal. Het openingskwartier was voor Oostenrijk, maar daarna rechtte Duitsland de rug. Na een klein half uur was Lina Magull het eindstation na een fraai opgezette aanval van de Duitsers. De ruststand bleef op 1-0 staan, maar de Duitsers zetten na het openingskwartier hoog druk en dat spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. 

Vlak na rust kreeg Duitsland direct een grote kans, maar de paal voorkwam de 2-0. Oostenrijk gaf zich echter niet gewonnen en trof nog tweemaal het aluminium, waarmee Duitsland goed weg kwam. Een spannende en energieke wedstrijd werd op knullige wijze beslist in het voordeel van Duitsland: doelvrouw Manuela Zinsberger ging de fout in en trapte de bal vol tegen Alexandra Popp aan, die voor de 2-0 zorgde. 

Duitsland geldt sinds de start van het EK al als topfavoriet en neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Nederland. Frankrijk is favoriet voor dat duel, maar Nederland kan wél weer beschikken over Vivianne Miedema. Lieke Martens heeft met een blessure het trainingskamp echter verlaten.