Bruno Fernandes over Ten Hag: 'Had bij Sporting ook een trainer die van Ajax kwam'

Bruno Fernandes over Ten Hag: 'Had bij Sporting ook een trainer die van Ajax kwam'

22-07-2022 11:27 Laatste update: 11:51
34

Bruno Fernandes heeft een goed gevoel over zijn samenwerking met Erik ten Hag tot dusver. De van Ajax overgekomen manager doet hem denken aan Marcel Keizer, zijn oude trainer bij Sporting Portugal.

De twee werkten tussen november 2018 en september 2019 samen in het Estádio José Alvalade. Fernandes haalde Keizer aan in één van zijn eerste gesprekken met Ten Hag, vertelt de Portugese spelmaker aan Sky Sports. "Ik zei tegen hem dat ik bij Sporting ook een trainer had die bij Ajax vandaan kwam, hun manier van denken komt wel redelijk overeen. Ik had mijn beste seizoen onder Keizer."

Daarom kijkt Fernandes ook uit naar het tijdperk-Ten Hag op Old Trafford. "Nu is het zaak om de regels te volgen, te doen wat hij vraagt en dan kom ik vanzelf in mijn spel. Maar dat het team draait, is voor mij het belangrijkste, want dit is een teamsport."

Manchester United sluit zaterdag zijn Australische tournee af met een oefenwedstrijd tegen Aston Villa. Daarna wordt nog geoefend tegen Atlético Madrid en Rayo Vallecano, daarna is Brighton & Hove Albion de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen.