Sparta slaat toe: De Guzman (34) keert na twaalf jaar terug in Eredivisie

22 juli 2022 om 13:31
Laatste update: 22 juli 2022 om 13:38

Sparta heeft Jonathan de Guzman binnen. De 34-jarige routinier tekent voor één seizoen op Het Kasteel, met een optie voor nog één seizoen.

Sparta bevestigt de transfer via de officiële kanalen. "Het mag duidelijk zijn dat we met het binnenhalen van Jonathan direct een brok ervaring toevoegen aan ons team. Naast zijn ervaring kennen we allemaal de kwaliteiten van Jonathan, zowel voetballend aan de bal als controlerend op het middenveld, wat voor een impuls zal zorgen", laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten.

De Kasteelclub heeft met De Guzman zijn tiende versterking binnen en legde ook huurlingen Arno Verschueren en Younes Namli vast. Volgens Nijkamp is de zomerse klus wel geklaard. "We verwachten dat met de komst van Jonathan de selectie compleet is, een eventueel buitenkansje daargelaten. Onze twee Noorse aanwinsten (Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen, red.) gaan ook binnenkort aansluiten en dan kunnen we toewerken naar de start van de Eredivisie."

De Guzman speelde tussen 2005 en 2010 voor Feyenoord en bracht de daaropvolgende twaalf jaar in het buitenland door. Real Mallorca, Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo Verona, Eintracht Frankfurt en OFI Kreta waren de werkgevers van de veertienvoudig Oranje-international.