Nu officieel: FC Twente slaat een belangrijke slag op de transfermarkt

Nu officieel: FC Twente slaat een belangrijke slag op de transfermarkt

22-07-2022 20:13
46

Christos Tzolis is speler van FC Twente. De vleugelaanvaller uit Griekenland wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van Norwich City. Het aantrekken van Tzolis mag een stuntje worden genoemd.

Tzolis kostte Norwich vorig jaar zomer nog elf miljoen euro. Verschillende clubs zaten achter hem aan, maar Twente wint de strijd. "Tzolis is een creatieve aanvaller met een goede individuele actie. Met zijn goede rechter- én linkerbeen zorgt hij voor veel dreiging en is hij een absolute versterking voor deze ploeg", zegt technisch directeur Jan Streuer op de clubsite van Twente.

Wedden

Meer odds

"Ik heb veel contact gehad met Dimitrios over deze club", zegt Tzolis zelf over zijn landgenoot Dimitrios Limnios, die ook op huurbasis voor Twente speelde. "Hij was erg lovend en zei dat het een hele mooie stap was om naar FC Twente te gaan. Ook heb ik een goed gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer. Het gevoel was goed en ik denk dat dit de beste stap voor mij is."

Tzolis is de zesde zomerversterking van Twente, dat zich al versterkte met Michel Vlap, Michal Sadílek, Sem Steijn, Mrezemsylaw Tyton en Mathias Kjölö.