Van Nistelrooij moet keuze maken: 'Twee goede opties, Mwene heeft keihard gewerkt'

Van Nistelrooij moet keuze maken: 'Twee goede opties, Mwene heeft keihard gewerkt'

24-07-2022 08:18
75

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij lijkt nog een ei te moeten leggen over de positie van rechtsback. Huurling Ki-Jana Hoever had het zaterdag tegen Real Betis opnieuw niet makkelijk, terwijl Phillipp Mwene uitgroeide tot matchwinner (2-1). De Oostenrijker is echter pas net weer fit.

Volgens Van Nistelrooij is Hoever een 'ander type dan Mwene'. "Ki-Jana heeft een goede voorbereiding gedraaid en ontwikkelt zich. Wij hebben nu Phillipp terug is twee goede opties op de flanken en daar heeft Phillipp keihard voor gewerkt", zegt de ex-topspits in het Eindhovens Dagblad. "Dat is een compliment waard voor hem en de mensen die hem hebben teruggebracht."

Mwene haakte in februari af voor het duel met Maccabi Tel-Aviv en is nu pas hersteld. "Ik heb heel veel uren in de fitnesszaal gewerkt en met fysiotherapeuten aan de slag gegaan", zegt de vleugelverdediger tegen de regionale krant. "Het was een moeilijke tijd, ook omdat ik steeds niet wist hoe lang dit zou duren. Maar ik ben terug en dat voelt heel goed."

Mwene beseft dat er nog wel werk aan de winkel is. "Ik weet dat ik nog steeds moet verbeteren wat betreft mijn fitheid. Ik ben nog niet op honderd procent. Vandaag was een heel belangrijke stap en het zal niet meteen makkelijk worden, maar niettemin ben ik terug. Ik ben blij om weer beschikbaar te zijn en als de trainer me nodig heeft ben ik er."

PSV neemt het volgende week zaterdag op tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Drie dagen later wacht de ontmoeting met AS Monaco in de voorronde van de Champions League. Naast Hoever en Mwene beschikt Van Nistelrooij overigens ook nog over jongeling Shurandy Sambo op rechtsback.