'Thuisgekomen' Büttner legt lat hoog: "Daar heb ik een pleurishekel aan"

24 juli om 14:57
Laatste update: 24 juli om 15:36

Alexander Büttner voelt zich helemaal thuis bij De Graafschap. De 33-jarige achterhoeker maakte in mei bekend nog één te keer te gaan vlammen in de omgeving waar het voor hem allemaal begon. 

In gesprek met Omroep Gelderland laat de verdediger weten dolgelukkig te zijn met zijn komst naar De Graafschap, dat voor hem voelt als thuiskomen. "Een week geleden met dat lekkere weer heb ik de scooter gepakt. Toen ben ik binnendoor naar het stadion gereden. Ik speel met trots in dit shirt. Ik heb er heel lang op moeten wachten, eindelijk is het zover." 

Büttner werd op 11 februari 1989 geboren in Doetinchem. Hier begon hij met voetballen in de jeugd bij VV Doetinchem, waarna hij doorstroomde naar de jeugd van Ajax. Zijn debuut in de Eredivisie maakte hij voor Vitesse, om vervolgens uit te komen voor onder meer Manchester United, Dynamo Kiev en Anderlecht. Vorig seizoen speelde de linksback nog voor RKC Waalwijk, waar hij zich irriteerde aan het gebrek aan ambitie. "Toen ik bij RK kwam, hoorde ik alleen maar dat ze zich wilden handhaven. Daar heb ik een pleurishekel aan en dat heb ik ook aangegeven. We werden tiende, dat geloof moet je hebben. Met De Graafschap wil ik nu meedoen bovenin." 

Büttner is overigens niet de enige achterhoeker die dit seizoen terugkeert naar zijn roots. Ook Siem de Jong, vorig seizoen nog actief bij Heerenveen, heeft een contract getekend op De Vijverberg.