'Heracles verkoopt Quagliata voor twee miljoen, Feyenoord loopt blauwtje'

'Heracles verkoopt Quagliata voor twee miljoen, Feyenoord loopt blauwtje'

24-07-2022 19:18 Laatste update: 20:08
99

Heracles Almelo ziet opnieuw een sleutelspeler vertrekken. Niet Feyenoord, maar Serie A-promovendus US Cremonese wordt de nieuwe club van Giacomo Quagliata.

Het vertrek van Quagliata bij Heracles zat eraan te komen: de Italiaanse rechtsback werd gelinkt aan Cagliari én Feyenoord, maar zijn keuze is op Cremonese gevallen. Gianluca di Marzio meldt dat er zaterdagavond een akkoord is bereikt. De Italiaanse transferexpert spreekt van 'stevige concurrentie' van Feyenoord. De Rotterdammers zagen in Quagliata een goede opvolger van Tyrell Malacia.

Heracles ontvangt twee miljoen euro van Cremonese en heeft een doorverkoop van vijftien procent bedongen. Quagliata hoeft nu alleen nog zijn handtekening te zetten.

Quagliata mist onlangs de start van de Heracles-voorbereiding vanwege een coronabesmetting. Boze tongen beweerden dat hij op die manier een transfer wilde forceren. "Mocht hij denken dat hij op deze manier een transfer kan forceren, dan is dit niet handig", reageerde algemeen directeur Rob Toussaint tegenover TC/Tubantia.

Heracles verkocht na de Eredivisie-degradatie Noah Fadiga (Stade Brest), Luca de la Torre (Celta de Vigo) en Delano Burgzorg (FSV Mainz 05, werd al verhuurd). Marko Vejinovic en Sylian Mokono zijn de enige aanwinsten tot nu toe.