'FC Utrecht sorteert met volgende transfer alvast voor op vertrek Timber'

'FC Utrecht sorteert met volgende transfer alvast voor op vertrek Timber'

25-07-2022 12:56
81

FC Utrecht staat op het punt om Can Bozdogan voor één jaar te huren van Schalke 04. Dat melden het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en BILD. De Duitse middenvelder zou de opvolger van Quinten Timber kunnen worden.

FC Utrecht schijnt een half miljoen euro te moeten betalen om Bozdogan een jaar van Schalke te huren. Ook zou er een optie tot koop zijn bedongen. Met het aantrekken van de Duitse middenvelder, die ook interesse zou genieten van een aantal grote Europese clubs, lijkt Utrecht alvast voor te sorteren op het waarschijnlijke vertrek van Quinten Timber. Hij wordt al langer in verband gebracht met clubs uit binnen- en buitenland. 

Bozdogan is een 21-jarige middenvelder uit Keulen, die twee jaar geleden debuteerde in de hoofdmacht van Schalke. Hij wist in Gelsenkirchen nog niet uit te groeien tot een vaste waarde. Wel staat de middenvelder in Duitsland bekend als een groot talent. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan het Turkse Besiktas. Hij speelde 27 wedstrijden, waarvan vier in de Champions League. Bozdogan kwam in beide duels met Ajax in actie. 

FC Utrecht is deze zomer zeer bedrijvig op de transfermarkt: Bas Dost, Luuk Brouwers, Taylor Booth, Nick Viergever, Joshua Rawlins, Calvin Raatsie, Modibo Sagnan, Vasilis Barkas, Daishawn Redan en de geblesseerd geraakte Ramon Hendriks kwamen al naar de Domstad.