'Ten Hag hanteert zeer strikte regels: laatkomer blijft op de bank bij oefenduel'

'Ten Hag hanteert zeer strikte regels: laatkomer blijft op de bank bij oefenduel'

25-07-2022 19:32 Laatste update: 20:25
60

Erik ten Hag heeft indruk gemaakt bij Manchester United met zijn disciplinaire manier van werken. Volgens The Athletic is de Nederlandse oefenmeester erg strikt in bijvoorbeeld het navolgen van tijdsafspraken. Dat ondervond alvast één speler: hij bleef een duel op de bank nadat hij te laat was gekomen.

Ten Hag stelt zware straffen aan het te laat komen. Naar verluidt zou een speler tijdens de oefencampagne twee keer te laat zijn gekomen bij een teambespreking. Ten Hag had hem willen inzetten bij een oefenwedstrijd, maar in plaats daarvan bleef hij voor straf negentig minuten lang op de bank zitten. Om welke speler het gaat, is niet duidelijk. Eerder prezen onder anderen David de Gea en Bruno Fernandes de werkwijze van Ten Hag, die de discipline flink heeft aangehaald.

The Athletic maakt de vergelijking tussen Ten Hag en zijn Nederlandse voorganger Louis van Gaal. Hoewel streng, zou Ten Hag niet zo op de seconde kijken als de huidig bondscoach van Oranje. Wel vindt de Tukker het belangrijk dat spelers hun verplichtingen in de media nakomen. Overigens besloot Ten Hag zelf na de oefenduels die de club afwerkte in Thailand en Australië, geen persconferenties te geven. Liever werkte hij gelijk aan de planning voor de trainingen van de dag erna.