'Jeremain Lens kan transferstunt worden bij Italiaanse club'

'Jeremain Lens kan transferstunt worden bij Italiaanse club'

25-07-2022 20:50 Laatste update: 20:58
41

Jeremain Lens kan aan de slag op het derde niveau van Italië. Il Resto del Carlino meldt namelijk dat de Nederlander hoog op het verlanglijstje staat van Vis Pesaro. De laatste club van Lens was het Turkse Besiktas.

Een van de redenen dat Lens op de radar is verschenen bij Vis Pesaro, is de aanwezigheid van trainer David Sassarini. De Italiaan was de assistent-trainer van de Nederlander tijdens hun gezamenlijke tijd bij Fatih Karagümrük. Lens speelde daar in het seizoen 2020/2021 op huurbasis. De laatste club van de aanvaller was Besiktas. Voor de Turkse topclub speelde Lens vorig seizoen overigens geen enkele minuut. Deze zomer liep zijn contract in Istanbul af. Als Lens daadwerkelijk naar de Serie C verkast, dan lijkt hij wel fors in te moeten leveren. Zijn salaris zou het grootste struikelblok zijn voor de transfer.

Lens was in Nederland actief bij PSV en AZ. In 2013 werd hij door PSV voor 3,5 miljoen euro verkocht aan Dinamo Kiev. Via Sunderland en Fenerbahçe kwam de 34-jarige aanvaller uiteindelijk uit bij Besiktas. In zijn periode in Turkije werd Lens nog twee seizoenen verhuurd aan achtereenvolgens Sunderland en Fatih Karagümrük. De buitenspeler speelde 34 interlands voor het Nederlands elftal. In die wedstrijden kwam hij acht keer tot scoren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie