Geen begrip voor Kudus-uitleg van Schreuder: 'Waar gaat hij in godsnaam staan?'

Geen begrip voor Kudus-uitleg van Schreuder: 'Waar gaat hij in godsnaam staan?'

25-07-2022 21:22
139

Marciano Vink vindt het niet eerlijk dat Mohammed Kudus zich nu op een plekje in de aanval moet richten bij Ajax. De analist van ESPN kraakt de uitleg van coach Alfred Schreuder.

Schreuder was onlangs lovend over de 21-jarige Ghanees, die hij als optie ziet in de spits en op rechtsbuiten. "Dat vind ik best wel heel erg vreemd, en ook een beetje klote voor Kudus", reageert Vink bij Voetbalpraat. "Als je als Kudus zijnde kijkt waar je kansen liggen, dan is dat misschien wel het meest op het middenveld. Qua strijd die je moet aangaan met een concurrent. Je zal de concurrentie moeten aangaan met Kenneth Taylor."

Vink ziet dat dit het ideale moment is voor Kudus 'om een plekje op het middenveld te veroveren'. "Hij zou een eventuele opvolger van Gravenberch kunnen zijn. Hij kan een overtalsituatie creëren, door iemand uit te spelen. Dat hele onverwachte vindt Schreuder ook goed, maar dan liever in de spits. Maar waar gaat hij in godsnaam staan? Je hebt Tadic, Bergwijn, Conceição, Antony, Brobbey. Spelers die al zoveel jaar aanvaller zijn, daar gepokt en gemazeld zijn. En nu ga je een jongen die onder Ten Hag altijd inviel als nummer acht of tien, ineens op de negen-positie uitproberen?"

De analist ziet de bui al hangen voor Kudus. "Dit is een verhaal. Ik steek je een veer in je kont, maar op het middenveld ben je tactisch niet goed genoeg. Dan is het heel lullig dat je derde keus bent, dus dan maar voorin. Zo voelt het en dat vind ik heel vreemd. Ik vind het prietpraat."