Schreuder onder indruk van Kudus: Hij is een optie voor de 9-positie

Schreuder onder indruk van Kudus: "Hij is een optie voor de 9-positie"

22-07-2022 22:23
114

Alfred Schreuder ziet voor Mohammed Kudus komend seizoen een rol weggelegd als nummer negen of zeven. De Ghanees startte dinsdag tegen Red Bull Salzburg (2-3 winst) al in de spits. Tijdens dat duel maakte hij veel indruk op zijn trainer.

Schreuder baarde dinsdag opzien door Kudus, die bij de Amsterdammers tot nu toe opereerde vanaf het middenveld, in de spits op te stellen. De linkspoot scoorde en speelde een sterke wedstrijd. Dat was geen verrassing voor de Ajax-trainer. "We hebben hem op de training ook al veel als spits en als rechtsbuiten gebruikt. Dat doet hij heel goed. Hij speelt op intuïtie, dat maakt hem voor tegenstanders heel moeilijk te verdedigen. Hij is sterk, snel en wendbaar. Hij maakt een hele goede indruk", aldus Schreuder in gesprek met Ajax TV. 

Wedden

Meer odds

Ondanks de komst van Brian Brobbey, die vrijdag officieel overkwam van RB Leipzig, is de spitspositie in Amsterdam nog steeds dun bezaaid. Schreuder ziet het optreden van Kudus in de punt van de aanval dan ook zeker niet als een eenmalig iets. "Ik doe dingen niet zomaar. Hier zit echt een idee achter. Kudus als nummer zeven of negen is een optie voor de lange termijn.”

De zestienvoudig Ghanees international maakte in 2020 de overstap van FC Nordsjaelland. Na een flitsend begin in de Johan Cruijff ArenA heeft hij behoorlijk wat pech gehad met blessureleed. Kudus kwam vorig seizoen slechts zeventien competitieduels in actie.