Rulli doet boekje open over periode bij Ajax

Rulli doet boekje open over periode bij Ajax: "Zoveel pijn had ik nooit voorzien"

10 mei om 18:51
Laatste update: 10 mei om 18:54

Geronimo Rulli werd anderhalf jaar geleden wereldkampioen met Argentinië en streek vervolgens neer bij Ajax, maar de periode in Amsterdam is nog niet wat de sluitpost ervan verwachtte. In gesprek met het Algemeen Dagblad spreekt de doelman over zijn periode in de hoofdstad. 

Rulli streek in januari 2023 neer bij Ajax en zag dat er in korte tijd twee belangrijke wedstrijden werden verloren. Het ging mis in de wedstrijd tegen Feyenoord, de bekerfinale én in de strijd om het tweede Champions League-ticket. "Ik kwam voor prijzen. Vorig jaar pakten we die niet. We verloren twee finales. Dat deed pijn, maar die viel achteraf mee in vergelijking met dit seizoen", aldus Rulli, die zijn basisplek verloor aan Diant Ramaj.

In het begin van het huidige seizoen zou Rulli heimwee hebben naar Spanje, maar daar bleek uiteindelijk weinig van waar. De sluitpost raakte zwaar geblesseerd in het duel met Heracles en moest vanaf dat moment toekijken. "Het was verschrikkelijk. Ik kon niet spelen en moest machteloos toezien hoe mijn teamgenoten afgleden naar de laatste plaats en hoe we ook voor andere prijzen niet eens in de buurt kwamen."

De doelman mocht zijn waarde bewijzen in het duel met Feyenoord, maar dat werd een regelrechte nachtmerrie: Ajax werd met 6-0 afgedroogd. "Dit was mijn slechtste ervaring als voetballer, absoluut. Ik heb ook nog nooit in mijn leven zes goals tegen gehad", besluit Rulli. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: