Berghuis legt uit waarom hij Ajax-mijlpaal met Rulli vierde

Berghuis legt uit waarom hij Ajax-mijlpaal met Rulli vierde

28 januari - 10:36
32

Steven Berghuis springt op de bres voor Gerónimo Rulli bij Ajax. De spelmaker bereikte zaterdag een schitterende mijlpaal door de vierde Eredivisie-speler te worden die deze eeuw rechtstreeks betrokken is bij tweehonderd doelpunten. Dat vierde hij met de Argentijnse reservekeeper.

Berghuis scoorde in de tweede helft op aangeven van Kristian Hlynsson. Na zijn doelpunt zocht hij meteen Rulli op. "Ik had het voor de wedstrijd over mijn statistieken met hem. Als ik vandaag een assist of goal zou hebben dan zou ik de tweehonderd in totaal aantikken", vertelt de Oranje-international bij ESPN

"Ik heb sowieso een hele goede band met hem", vervolgt Berghuis, die weet dat Rulli in een lastige situatie zit. "Hij heeft het op dit moment lastiger, dus het is leuk om zo met elkaar te connecten. Ik support hem natuurlijk. Hij is hier naartoe gekomen en geblesseerd geraakt op een ongelukkig moment. Diant (Ramaj, red.) doet het nu heel goed. Rulli weet ook dat het zo gaat in het voetbal."

Een vertrek van Rulli lijkt deze winter bespreekbaar, maar Berghuis hoopt dat de 31-jarige doelman blijft. "Voor onze ploeg is hij een hele belangrijke jongen die al veel gepresteerd heeft met Argentinië en Villarreal. Die wil je er gewoon graag bij hebben in onze jonge groep."