'Club Brugge dirigeert Vormer naar uitgang: transfervrij naar het buitenland'

'Club Brugge dirigeert Vormer naar uitgang: transfervrij naar het buitenland'

26-07-2022 09:36 Laatste update: 09:45
37

Ruud Vormer had een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, maar moet vanaf komend weekend het veld ruimen. Club Brugge heeft de aanvoerder (34) niet meer nodig, meldt Het Nieuwsblad.

Club Brugge plukte uitblinker Casper Nielsen weg bij Union Sint-Gillis, waardoor Vormer mag uitkijken naar een nieuwe club. Volgens Het Nieuwsblad mag hij zelfs transfervrij naar het buitenland. Vormer speelt al acht jaar bij de kampioen van België, maar raakte vorig seizoen onder zowel Philippe Clement als Alfred Schreuder zijn basisplaats kwijt.

De nieuwe trainer Carl Hoefkens gaf Vormer nog wel een basisplaats tegen KRC Genk (3-2), maar dat kwam alleen door het feit dat Nielsen niet fit genoeg was om te starten. Vanaf komend weekend krijgt de Deense middenvelder de voorkeur. Dat Vormer mag vertrekken, heeft ook te maken met het feit dat enkele jeugdspelers - Lynnt Audoor, Cisse Sandra en Noah Mbamba - op de deur kloppen.

Het is de vraag of Vormer echt afscheid zal nemen van Club Brugge. Hij is één van de grootverdieners en kan ervoor kiezen om zijn laatste contractjaar uit te zitten. Bovendien voelt de oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord zich 'uitstekend' in zijn woonplaats Knokke en zal hij niet zomaar verhuizen, klinkt het.