Ajax en PSV weten scheidsrechter voor wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

Ajax en PSV weten scheidsrechter voor wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

26-07-2022 10:48 Laatste update: 11:01
73

Dennis Higler fluit de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat meldt de KNVB. Het is de tweede keer dat de 36-jarige scheidsrechter is aangesteld voor de strijd tussen de landskampioen (Ajax) en bekerwinnaar (PSV).

Het duel tussen Ajax en PSV wordt komende zaterdag gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Higler krijgt assistentie van Mario Diks en Carl Schaap als grensrechters. Sander van der Eijk is vierde official en Jochem Kamphuis en Rogier Honig vormen het VAR-team. Om 20.00 uur trappen Ajax en PSV af voor de strijd om de eerste prijs van het seizoen. Higler floot al eerder een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. In juli 2019 ging de wedstrijd ook tussen Ajax en PSV, de Amsterdammers wonnen toen met 2-0.

Het is de derde keer op rij dat Ajax en PSV gaan uitmaken wie de Johan Cruijff Schaal wint. De laatste keer maakten de Eindhovenaren indruk door de wedstrijd met 0-4 te winnen. In de Eredivisie won Ajax afgelopen seizoen zowel uit als thuis van PSV (5-0 en 1-2). In de finale van de KNVB Beker haalde de ploeg van toenmalig trainer Roger Schmidt weer zijn gram door met 2-1 te winnen van Ajax. PSV heeft de meeste Johan Cruijff Schalen in de prijzenkast. De Eindhovenaren wonnen de prijs twaalf keer, Ajax was negen keer de beste.