Ajax op zoek naar targetman: 'In België is Onuachu echt een klasbak'

Ajax op zoek naar targetman: 'In België is Onuachu echt een klasbak'

26-07-2022 14:50
118

Ajax hoopt zich deze zomer nog te versterken met een targetman, zo maakten trainer Alfred Schreuder en technisch manager Gerry Hamstra al duidelijk. In de nieuwe aflevering van #DoneDeal de podcast worden diverse namen geopperd.

"Ze hebben het ook écht nodig. In principe hebben ze één spits", doelt Ruben Winkels op Brian Brobbey. "Je zou, als je het iets breder wil trekken, kunnen zeggen dat  ze heel veel spitsen hebben met Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus, die zich ook aandient in de voorbereiding als soort valse negen. Maar je hebt ook iemand nodig voor plan-B, in de Champions League, als je achter staat."

"Alfred Schreuder gaf Luuk de Jong ook als beste voorbeeld", vervolgt Winkels, die met enkele suggesties komt. Zo vindt hij de boomlange Oostenrijker Sasa Kalajdzic van VfB Stuttgart een mooie optie. "Hij staat er in Duitsland écht goed op en heeft nog maar een eenjarig contract." In de Eredivisie ziet hij ook een geschikte kandidaat: Jörgen Strand Larsen. 

Hoodredacteur Dennie van Laar heeft enkele gevestigde namen op het oog. "In België hebben ze Paul Onuachu, de topscorer van vorig jaar van Genk. Dat is een klasbak, die ze er aan de lopende band inlegt. Hij is ook lang. Maar hij zou niet goedkoop zijn." Ook Andrea Belotti, Christian Benteke, Edinson Cavani, Diego Costa en Artem Dzyuba worden besproken.

 

Luister #DoneDeal de podcast ook via Spotify en Podimo!