Officieel: Slot-bekende Idrissi geeft Feyenoord meer aanvallende wapens

Officieel: Slot-bekende Idrissi geeft Feyenoord meer aanvallende wapens

27-07-2022 12:50
203

Feyenoord krijgt definitief de beschikking over Oussama Idrissi. De 26-jarige linksbuiten wordt voor één seizoen gehuurd van Sevilla, zo bevestigen beide clubs.

Idrissi genoot interesse in Spanje, maar de aanwezigheid van trainer Arne Slot speelde een grote rol. De twee werkten al succesvol samen bij AZ. De zevenvoudig Marokkaans international werd opgeleid door Feyenoord en beleefde zijn doorbraak bij FC Groningen, voordat hij in Alkmaar een droomtransfer naar Sevilla verdiende in 2020. De Andalusiërs betaalden twaalf miljoen euro voor hem, maar Idrissi kwam in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán nooit uit de verf.

In 2021 verhuurde Sevilla hem een half jaar aan Ajax, waar hij mede door de concurrentie van Dusan Tadic ook slechts mondjesmaat in actie kwam. Het afgelopen halfjaar werd Idrissi ondergebracht bij La Liga-laagvlieger Cádiz, waar hij doorgaans wel in de basis stond. Bij Feyenoord hoopt hij zijn carrière nu definitief nieuw leven in te blazen. Hij speelde in het verleden al in de jeugd van de Rotterdammers.

"De jaren hier in de jeugdopleiding hebben mij veel gebracht, als voetballer en als mens", reageert Idrissi op de Feyenoord-site. "Ik heb daar hele warme en mooie herinneringen aan en wil er hier graag meer aan toevoegen. Als speler van Feyenoord in De Kuip spelen is altijd een droom geweest. Ik ben enorm vereerd dat dat er nu van gaat komen."

Feyenoord is de laatste dagen druk op de transfermarkt. Ook Quinten Timber en Santiago Giménez gaan spoedig in De Kuip aan de slag. Eerder werden Javairo Dilrosun, Sebastian Szymanski, Mats Wieffer, Danilo Pereira en Mohamed Taabouni al aangetrokken.