SC Cambuur wil oude bekende Bergsma terughalen naar Nederland

SC Cambuur wil oude bekende Bergsma terughalen naar Nederland

28-07-2022 10:30 Laatste update: 17:03
35

Tim van Duijn

SC Cambuur is voornemens om Léon Bergsma terug te halen naar Nederland. De 25-jarige verdediger uit Amsterdam staat nu nog onder contract bij FC Aarau uit Zwitserland. De deal is nog niet rond. 

Volgens bronnen rond Cambuur zijn de clubs het in hoofdlijnen eens geworden over de voorwaarden voor de transfer van Bergsma, die in Zwitserland nog een contract tot het einde van 2023 heeft. Het is de bedoeling dat Bergsma spoedig gekeurd gaat worden door Cambuur. De deal is nog niet afgerond, zoals de Leeuwarder Courant donderdagochtend als eerste meldde.

Bergsma bracht de afgelopen twee seizoenen door in Zwitserland bij FC Aarau, de club waar hij nagenoeg alles voor speelde. Bergsma doorliep de jeugdopleiding van Ajax en vertrok na het kampioenschap van Jong Ajax naar AZ, omdat hij in de Eredivisie wilde spelen en dat perspectief er bij Ajax niet voor hem was.

Bij AZ kwam Bergsma echter vooral in actie voor de beloftenploeg. Hij kwam tot twee Eredivisie-optredens. Na een verhuurperiode bij FC Den Bosch trok Bergsma naar FC Aarau.

Of het hierblij blijft voor Cambuur is nog maar zeer de vraag. Zo is de club ook geïnteresseerd in vleugelaanvaller Osame Sahraoui van Valerenga IF uit Noorwegen. De interesse is er, maar Cambuur had vorige week nog geen bod op hem uitgebracht. Door de vraagprijs van Valerenga is het onzeker of hij haalbaar is voor Cambuur.