RKC Waalwijk stunt met Spaanse aanvaller die al scoorde tegen Barcelona

RKC Waalwijk stunt met Spaanse aanvaller die al scoorde tegen Barcelona

28-07-2022 20:33
23

RKC Waalwijk heeft de aanvallende linie versterkt met de komst van Julen Lobete. De Spaanse aanvaller komt over van Celta de Vigo en wordt voor een seizoen gehuurd.

Lobete begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Real Sociedad. Voor de club uit het Baskenland maakte hij ook zijn officiële debuut in het profvoetbal, in 2021 uit tegen Barcelona. Lobete scoorde direct in de met 4-2 verloren wedstrijd. Celta de Vigo betaalde deze zomer een miljoen euro voor de aanvaller, die door zijn nieuwe werkgever direct wordt verhuurd aan RKC Waalwijk

Algemeen directeur van RKC Waalwijk, Frank van Mosselveld, is erg tevreden met de komst van Lobete. "Met de komst van Julen geven we een impuls aan onze aanvallende linie, waar hij op meerdere posities uit de voeten kan", vertelt de bestuurder op de website van RKC Waalwijk. "Als jeugdinternational van Spanje Onder 21 is hij een talentvolle speler, die bij ons dit seizoen de kans krijgt om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen." Lobete speelde tot nu toe dertien duels in LaLiga en vijf wedstrijden voor Spanje Onder 21.