Laporta laat zich weer uit over Frenkie de Jong: 'Hopen dat hij er alles aan doet'

Laporta laat zich weer uit over Frenkie de Jong: 'Hopen dat hij er alles aan doet'

29 juli - 09:18
100

FC Barcelona roert zich flink op de transfermarkt, maar moet nog wel snijden in de salariskosten om goedkeuring van La Liga te krijgen. Voorzitter Joan Laporta erkent dat het inkomen van Frenkie de Jong zwaar op het salarishuis drukt.

Ondanks de financiële problemen versterkte Barça zich deze zomer al met Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen. Dat konden de Catalanen zich veroorloven door de verkoop van een deel van de tv-rechten voor zo'n half miljard euro. Tegelijkertijd moet de club nog wel zijn best doen om de aankopen in te schrijven voor La Liga, waardoor er met name druk wordt uitgeoefend op De Jong om in te leveren.

"Hij wil blijven en we willen dat hij blijft", vertelt Laporta in de Verenigde Staten over de Oranje-international. "Dat is het belangrijkste. Maar het is ook duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen. We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven."

De Jong leverde tijdens de coronacrisis al veel salaris in, waardoor hij nu nog negentien miljoen euro zou moeten krijgen. De ex-Ajacied, die in de belangstelling staat van Manchester United, ligt nog tot medio 2026 vast in Camp Nou. Onder meer La Liga-baas Javier Tebas sprong al op de bres voor hem.

Laporta sprak ondanks de salarisproblemen duidelijke taal richting de Europese concurrentie. "Ik zou ze aanraden om wakker te worden, want Barça is terug", zei hij naar aanleiding van de kritiek van Bayern-trainer Julian Nagelsmann.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie