'Karlsson wordt gezien als oplossing voor hoofdpijndossier van Celta de Vigo'

'Karlsson wordt gezien als oplossing voor hoofdpijndossier van Celta de Vigo'

29-07-2022 11:35 Laatste update: 11:44
68

Jesper Karlsson heeft de interesse van Celta de Vigo gewekt, meldt de lokale krant Faro de Vigo. De aanvaller van AZ moet in Spanje de oplossing zijn voor het hoofdpijndossier rondom Santi Mina en Denis Suárez.

Celta de Vigo zit erg in de maag met de situaties van Mina en Denis. Eerstgenoemde werd eerder dit jaar opgepakt voor het seksueel misbruiken van een meisje in 2017. De Spaanse aanvaller werd veroordeeld tot vier jaar cel, maar het vonnis is nog niet definitief. Hierdoor mag Mina gewoon doortrainen bij Celta de Vigo en sloeg hij aanbiedingen vanuit Saudi-Arabië en Griekenland af. Zijn huidige club laat hem nu grotendeels alleen trainen.

Wedden

Meer odds

Denis Suárez traint ook apart van de groep. Hij kwam in opspraak na de transfer van de twaalfjarige Bryan Bugarín van Celta de Vigo naar Real Madrid. De belangen van het piepjonge talent werden vertegenwoordigd door een zaakwaarnemersbureau, waarvan Suárez deels aandeelhouder is. Voorzitter van Celta, Carlos Mouriño, verwijt de Spaanse aanvaller dat hij daardoor zelf mee verdiende aan de transfer van Bugarín. Dit wordt door Suárez hevig ontkend. Sindsdien zijn de twee in een slepende ruzie verwikkeld, waardoor de ex-speler van Barcelona zich onmogelijk heeft gemaakt bij de club.

Karlsson wordt door Celta als de ideale oplossing gezien zijn om de twee Spaanse spelers te vervangen. Naast Karlsson zijn de Galiciërs ook bezig met de komst van Augustín Marchesín (FC Porto) en Óscar Mingueza (Barcelona).