'Financiële klapper voor Wiegman als ze Oranje-succes weet te herhalen'

'Financiële klapper voor Wiegman als ze Oranje-succes weet te herhalen'

29-07-2022 12:24
40

Mochten de Engelse vrouwen zich ten koste van Duitsland tot Europees kampioen kronen, dan levert dit bondscoach Sarina Wiegman een geweldige financiële klapper op. Volgens The Times krijgt de 52-jarige Nederlandse in dat geval een bonus van enkele tonnen.

De Britse kwaliteitskrant weet dat het contract van Wiegman bij The Lionesses grotendeels gebaseerd is op prestaties, net zoals dat van Gareth Southgate bij de mannen. Ze heeft een basissalaris van 400.000 pond per jaar, omgerekend zo'n 470.000 euro. Als Wiegman het EK wint met Engeland, dan zou ze een bonus tegemoet kunnen zien die zo'n vijftig procent van haar jaarinkomen bedraagt. 

Overigens ontkende Wiegman eerder nog dat ze een dergelijk salaris ontvangt. Ze staat sinds 2021 aan het roer bij de Engelsen, nadat ze eerder grote successen vierde met de Oranje Leeuwinnen. Zo leidde ze Nederland naar de EK-titel in 2017. Dat hoopt ze nu ook met Engeland te bereiken. De finale wordt zondagavond gespeeld op Wembley. Voor de speelsters lonkt een bonus van 65.000 euro per persoon als ze winnen.