FC Emmen hoopt met oud-Ajacied Roggeveen keepersprobleem op te lossen

FC Emmen hoopt met oud-Ajacied Roggeveen keepersprobleem op te lossen

30-07-2022 12:00
17

Joey Roggeveen gaat mogelijk aan de slag bij FC Emmen. De oud-doelman van Ajax is de komende week op de proef in Drenthe, waar men met een tekort aan keepers kampt.

Het Dagblad van het Noorden berichtte al over de stage van Roggeveen bij Emmen. Bronnen bevestigen het nieuws nu aan VoetbalPrimeur. Eric Oelschlägel is op dit moment de enige fitte goalie in de selectie van de promovendus. Roggeveen kan dus als oplossing dienen voor dit keepersprobleem: als hij naar behoren presteert, zal Emmen hem aantrekken.

Een maand geleden liet de 24-jarige keeper zijn gezicht al zien bij Ajax. Roggeveen was toen al vertrokken, maar vanwege een blessure van Maarten Stekelenburg op het trainingskamp mocht hij zich nog even melden bij de Amsterdammers. Nu hoopt de goalie dus dat Emmen zijn nieuwe club wordt.

Eerder had trainer Dick Lukkien al doelmannen Luděk Vejmola en Nick Hengelman op de proef, maar zij zijn gewogen en te licht bevonden. Voor Emmen is het zaak om snel een volwaardige tweede keeper te vinden, aangezien de Eredivisie over een week al van start gaat.