'Ajax wil nieuwe rechtsback halen en komt uit bij Mexicaan van vijf miljoen euro'

'Ajax wil nieuwe rechtsback halen en komt uit bij Mexicaan van vijf miljoen euro'

29-07-2022 16:10 Laatste update: 18:37
240

Jorge Sánchez wordt mogelijk de nieuwe rechtsback van Ajax. Clubwatcher Mike Verweij vertelt in de voetbalpodcast van De Telegraaf dat de Amsterdammers een oogje hebben op de 24-jarige Mexicaanse verdediger. Sánchez kan echter ook rekenen op interesse vanuit Engeland en Spanje.

Alfred Schreuder wil graag nog een rechtsback aan zijn selectie toevoegen, waardoor H2 aan het werk is gegaan. De technisch directeuren van Ajax hopen Sánchez nu naar Amsterdam te halen. De international is niet bepaald duur: naar verluidt zal hij vijf miljoen euro moeten kosten.

Verweij bevestigt ook dat Santiago Arias is aangeboden bij Ajax. "Maar er is vanwege zijn eerdere blessureleed wat twijfel over zijn fitheid", stelt de Ajax-watcher. "Het lijkt erop dat Ajax liever een speler heeft die direct inzetbaar is. Net als Arias heeft Sánchez de grinta die Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico ook brachten."

Sánchez speelt momenteel bij Club América, waar Ajax-middenvelder Edson Álvarez ook eerst actief was. In het nieuwe seizoen kwam Sánchez in één van de vier competitieduels in actie. Tussendoor speelde Club América ook oefenwedstrijden tegen Chelsea en Manchester City. In beide duels verscheen Sánchez aan de aftrap. Tegen The Blues stond hij zelfs oog in oog met oud-Ajacied Hakim Ziyech. 

In zijn geboorteland beschikt Sánchez over een contract tot medio 2025. De verdediger is een aanvallend ingestelde back, die beschikt over veel snelheid en passie. Als Ajax de komst van Sánchez snel afrondt, dan kan hij de zesde aankoop van deze transferwindow worden. De landskampioen is overigens ook bezig met de komst van spits Lorenzo Lucca.